Louhelan henkilökuntaa ryhmäkuvassa

Me olemme Setlementti Louhela

Suomen tulee olla yhdenvertaisten ihmisten yhteiskunta. Jokaisella meistä on oikeus osallistua ja tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi omana itsenään. Setlementtiliike on meitä kaikkia varten. 

Sitoudumme vaikeimmassa tilanteessa olevien ihmisten aseman edistymiseen. Ihmiset ovat vahvempia liittyessään yhteen. Edistämme ihmisten välistä vuoropuhelua, merkityksellisyyden kokemuksia ja elinikäistä oppimista yhteiskunnassa. Rakennamme tulevaisuuden Suomea, joka on syrjimätön ja yhdenvertainen, yhteisöllinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen, ekologisesti kestävä yhteiskunta. 

Toimimme kaikessa toiminnassamme Turvallisen tilan periaatteiden mukaisesti. Voit tutustua periaatteisiin tästä. Selkokielinen versio turvallisen tilan perusteista luettavissa tästä.

Arvot mukana kohtaamisissa

Rohkeus ja luottamus 

Puolustamme rohkeasti kaikkien ihmisten ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia. Luotamme ihmisten ja yhteisöjen kykyyn luoda ratkaisuja ja toimia yhdessä yhteiseksi hyväksi.

Paikallisuus ja yhteisöllisyys 

Olemme vahvoja paikallisten ja globaalien yhteisöjen rakentajia. Olemme mukana ihmisten arjessa läpi elämän sen kaikissa vaiheissa. Setlementtityö on lähellä sinua, minua ja meitä.

Yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus

Meille kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Setlementeissä jokaisella on lähtökohdistaan ja elämäntilanteestaan riippumatta yhtäläiset mahdollisuudet toimia ja toteuttaa itseään.

Tarinamme

Setlementti Louhela on  kuin räsymatto, tukevaan loimeen käsin tehty, ekologinen, lämmin, aito, elämää nähnyt, erilaisista elämäntarinoista yhdeksi kudottu, historiaa ja perinnettä, mutta samalla alati kehittyvä.

Olemme toimineet Keski-Uudellamaalla jo vuodesta 1945. Kaikki lähti liikkeelle nuorista. Oli saatava jotakin mielekästä tekemistä  ja niin käynnistettiin kerhotoiminta Saviolla, Jokelassa ja Järvenpään kylässä. Ei mennyt aikaakaan kun huomattiin, että myös aikuiset kaipaavat harrastuksia ja yhdessä tekemistä ja niin alkoi kerhotoiminta myös aikuisille. 

50-luvun alussa alueelle muutti paljon nuoria perheitä työn perässä ja niinpä oli aika perustaa päiväkoti, joka oli Järvenpään ensimmäinen ja 20 vuotta myös ainoa päiväkoti. 

Toiminta laajeni ja pikkuhiljaa mukaan tulivat vanhukset. Vapaaehtoistoiminnan voimakas kehittäminen aloitettiin 80-luvulla. 90-luvun alussa  alkoi voimakkaan kehittämisen aika, joka ei näytä loppuvan. 

Uusia toimintoja käynnistettiin useita. Osa on jo loppunut ja uusia tullut tilalle, sillä Louhelan kaikki toiminta nousee asukkaiden tarpeista ja toiveista.  Tällä hetkellä nuorimmat toiminnassa mukana olevat ovat vauvaikäisiä ja vanhimmat yli 90, lähes 100- vuotiaita. Jokaiselle löytyy jotakin. 

Toiminta elää ja kehittyy koko ajan, mutta yksi on ja pysyy; setlementtiarvot ja setlementtityön inhimillinen vaikuttavuus.

Haluaisitko sinä olla mukana kanssamme rakentamassa parempaa maailmaa?

Olemme Suomen Setlementtiliitto ry:n jäsen. Suomessa toimii 34 setlementtiä eli paikallisyhdistystä. Olemme myös osa kansainvälistä setlementtiliikettä. Toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Ovemme ovat avoinna kaikille.​

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.