Maahan muuttaneelle

Maahanmuuttaneen ohjaus ja neuvonta
Vapaaehtoistoiminta
Vapaa-ajan toiminta

Setlementti Louhelan monikulttuurinen työ tarjoaa maahan muuttaneille mahdollisuuksia oppia uutta ja kuulua yhteisöön.

Maahan muuttaja voi tulla Louhelaan osallistumaan toimintaan monin eri tavoin. Suomen kielen keskustelukerhoja on joka arkipäivä lisätietoa tästä, ja maahan muuttajat ovat tervetulleita myös Louhelan vapaa-ajan toimintaan. Samalla tavalla Louhelan olohuoneet ovat kaikille avoimia.

Järjestämme myös erilaisia retkiä ja tapahtumia. Käymme esimerkiksi joka syksy yhdessä sieniretkellä, jolloin tutustumme suomalaiseen metsään ja ruokasieniin. Silloin tällöin järjestämme kulttuuri-iltapäiviä, jonka osanottajat pääsevät tutustumaan erilaisiin maailman kulttuureihin ja voivat myös tulla mukaan toteuttamaan päivää.

Tarjoamme maahan muuttajille myös tukea, neuvontaa ja ohjausta Suomessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa toimimiseen.

Kaikki toiminta muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan ja yhteistyössä. Otamme mielellämme joukkoomme mukaan lisää vapaaehtoisia, niin maahan muuttaneita kuin syntysuomalaisiakin. Vapaaehtoisena voi toimia myös ilman suomen kielen taitoa, esimerkiksi esitteiden käännösapuna, tapahtumissa esiintyjänä tai vaikkapa englannin tai jonkin muun kielen kielikerhon opettajana.

Setlementti Louhelan monikulttuurisen työn tarkoitus on luoda kohtaamisen mahdollisuuksia kaikista taustoista tuleville ihmisille, maahan muuttneille ja syntysuomalaisille. Toimintamme edistää hyviä etnisiä suhteita ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta.

Yhteystiedot:

Yhteisötyön johtaja Sanna Lahtinen
040 585 7589
sanna.lahtinen(a)setlementtilouhela.fi

Maahanmuuttajien tuki- ja neuvontapalvelu:
Monikulttuurisen työn ohjaaja Julie Tran
040 728 7234
julie.tran(a)setlementtilouhela.fi