Maahan muuttaneelle

Maahanmuuttaneen ohjaus ja neuvonta
Vapaaehtoistoiminta
Vapaa-ajan toiminta

Setlementti Louhelan monikulttuurinen työ tarjoaa maahan muuttaneille mahdollisuuksia oppia uutta ja kuulua yhteisöön.

Maahan muuttanut voi osallistua Louhelan toimintaan monin eri tavoin. Louhelan olohuoneet ovat kaikille avoimia. Maahan muuttaneet ovat tervetulleita Louhelan vapaa-ajan toimintaan, erilaisiin kerhoihin ja ryhmiin. Suomen kielen kerhoja järjestetään neljänä arkipäivänä (lisätietoa tästä).

Järjestämme erilaisia retkiä ja tapahtumia. Keväisin teemme retken lähikuntiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Jouluna pidämme yhteisen joulujuhlan kaikille Louhelan toimintaan osallistuville. 

Tarjoamme maahan muuttaneille myös tukea, neuvontaa ja ohjausta Suomessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa toimimiseen. Voimme esimerkiksi auttaa lomakkeiden täytössä tai etsimään itselle sopivaa työtä. Autamme myös löytämään oikean palvelun ja asiantuntijan.

Kaikki toiminta muotoutuu yhteistyössä osallistujien toiveiden mukaan. Otamme mielellämme joukkoomme mukaan lisää vapaaehtoisia, niin maahan muuttaneita kuin syntysuomalaisiakin. Vapaaehtoisena voi toimia myös ilman suomen kielen taitoa, esimerkiksi esitteiden käännösapuna, tapahtumissa esiintyjänä tai vaikkapa englannin tai jonkin muun kielen kielikerhon opettajana.

Setlementti Louhelan monikulttuurisen työn tarkoitus on luoda kohtaamisen mahdollisuuksia kaikista taustoista tuleville ihmisille. Toimintamme edistää hyviä etnisiä suhteita ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta.

Yhteystiedot:

Yhteisötyön johtaja Sanna Lahtinen
040 585 7589
sanna.lahtinen(a)setlementtilouhela.fi

Maahanmuuttajien tuki- ja neuvontapalvelu:
Monikulttuurisen työn ohjaaja Ulla Ovaskainen
040 728 7234
ulla.ovaskainen(a)setlementtilouhela.fi