Tukea Louhelasta poikkeusaikana

9.4.2020

Nyt kun kaikki vältämme fyysistä läheisyyttä, niin jatkamme setlementtityötä muilla tavoin. Kokeilemme uudenlaisia tapoja olla yhdessä sosiaalisen median välityksellä ja toki meille voi myös ihan perinteiseen tapaan soittaa puhelimella tai lähettää sähköpostia.

Tiina, Anne Marie, Jyrki, Hanna ja Loan vastaavat puhelimeen ja sähköposteihin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja jutellaan hetki. 

  • Jyrki: 040 585 7589, jyrki.brandt {ät} setlementtilouhela.fi
  • Tiina: 044 340 0702, tiina.herttuainen {ät} setlementtilouhela.fi
  • Hanna: 040 767 3447, hanna.grohn {ät} setlementtilouhela.fi
  • Loan: 040 728 7234, loan {ät} setlementtilouhela.fi
  • Anne Marie: 045 146 6426, anne.turunen {ät} setlementtilouhela.fi 

    !!! HUOM! PÄÄSIÄISEN aikana olemme arkipyhät kiinni (pe 10.4. ja ma 13.4.2020)  !!!

Louhelan Olohuone Online

Louhelalla on olohuone auki verkossa arkisin klo 10-14. Avoin kaikille, tutuille ja tuntemattomille! https://whereby.com/louhelan-olohuone-online Olohuoneessa aina joko Louhelan työntekijä tai vapaaehtoinen. Klikkaat vain linkkiä ja pääset mukaan, löydät ohjeet mukaan tulemiseen tästä. 

Suomen kielen kerho etäopiskeluna

Opitaan suomen kieltä yhteisessä videokeskusteluhuoneessa. Maahanmuuttajille suunnattu suomen kielen kerho avoin seuraavana kerran: ti 14.4. klo 14.30 ja ke 15.4. klo 14.30. Ilmoittautuminen Loanille. Saat Loanilta linkin ja ohjeet, kuinka tulla mukaan.

Espanjan kielen kerho etäopiskelu

Opitaan espanjaa online keskiviikkoisin klo 13-14 online olohuoneessa: https://whereby.com/louhelan-olohuone-online

Englannin kielen kerho etäopiskelu

Opitaan englanninkieltä online torstaisin klo 13-14online olohuoneessa: https://whereby.com/louhelan-olohuone-online

Kansainvälinen miesten olohuone Online

On avoin kaikille miehille, niin  syntysuomalaisille kuin maahanmuuttajille. Keskustelemme pääasiassa suomeksi, välillä englanniksi ja muitakin kieliä saa käyttää. Yhteistyössä Keravan Opiston kanssa. Kevään 2020 kokoontumispäivät: 2.4., 16.4., 14.5.2020 ja aina klo 17.30-19. Ohjeet osallistumiseen saat Jyrkiltä.

Etävapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet -koulutus 21.4. klo 17-19 Louhelan uusille vapaaehtoisille

Oletko miettinyt vapaaehtoistoiminnan aloittamista? Varsinkin nyt tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ihmisten yksinäisyyden kokemus voi korostua ja kaikilla ei ole lähipiirissä ihmistä, kenen puoleen kääntyä. Vapaaehtoistoimintaa voit tehdä myös etänä suoraan kotisohvaltasi Louhelan vapaaehtoistoiminnan tiimin tukemana. Tule mukaan etäkoulutukseen kuulemaan vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista Louhelassa.

Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 19.4.2020 sähköpostitse Tiinalle. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin.

Vapaaehtoistoimintaa puhelimitse

Nyt lähivapaaehtoistoiminnan ollessa tauolla moni ihminen toivoisi, että hänelle soitettaisiin ja kyseltäisiin kuulumisia.

Kannustammekin ystävävapaaehtoisia soittamaan omalle ystävälleen tai laittamaan viestejä ja ylläpitämään ystäväsuhdetta etänä kevään ajan.

Louhelan listoilla on myös ihmisiä, kenellä ei ystävävapaaehtoista vielä ole. Haemme uusia vapaaehtoisia soittamaan heille Mitä kuuluu -puheluja. Vapaaehtoinen soittaa avunsaajalle ja kyselee kuulumisia. Suurimmalla osalla meistä on puhepaketit, jolloin ylimääräisiä kuluja ei soitoista tule. Mikäli sinulle tulisi ylimääräisiä kuluja, niin jutellaan niistä etukäteen. Ilmoittaudu mukaan Tiinalle.

Kaveriksi nuorelle maahan muuttaneelle -koulutus 5.5. klo 17-20 etänä

Mahtuisiko arkeesi yksi kaveri lisää? Yhdistykseemme tulee ystäväpyyntöjä maahanmuuttajanuorilta, jotka haluaisivat kovasti saada suomalaisen kaverin itselleen. Tällä hetkellä kaverin hakeneita nuoria on monta, mutta uusia kavereita ihan liian vähän.

Koulutus antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena tukihenkilönä eli kaverina täysi-ikäiselle maahan muuttaneelle nuorelle. Voit tulla vapaaehtoiseksi yksin, kaksin tai koko perheen voimin. Kaverina tai kaveriperheenä tuet nuoren kotiutumista Suomeen. Voit sopia tapaamiset nuoren kanssa omaan arkeesi sopivaksi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Tiinalle.

Kohaus – Kohti aktiivista osallisuutta – hanke

Kohauksen toiminta on suunnattu 18-29 -vuotiaille järvenpääläisille nuorille aikuisille, jotka eivät tällä hetkellä opiskele tai ole työssä. Tällä hetkellä
ohjauksen, neuvonnan ja yhteydenpidon alustoina Discord, whatsapp kuten aiemminkin, sähköpostit, puhelinkeskustelut, Instagram. Discord toimii todella hyvin, nuoret ovat aktiivisia osallistujia tämän kautta. Lisätietoja Anne Marielta.

YES – Yrittävää Elämää Suomessa – hanke

YES on valmennusohjelma  työelämään  ja yrittäjyyteen ja tarkoitettu maahanmuuttajille ja heidän perheilleen. Tällä hetkellä ohjauksen ja yhteydenpidon alustoina whatsapp-puhelut ja whatsapp-videopuhelut, Imo, sähköposti ja perinteiset puhelut. Parhaiten toimii Imo. Lisätietoja Anne Marielta.

 

Laadukasta kotipalvelua, asiointiapua ja pyykkihuoltoa 

Louhelan kotipalvelusta. Lue lisää täältä.

 

Valmista kotiruokaa käsityönä tehtynä ja kotiin toimitettuna

Louhelan juhla- ja pitopalvelusta. Lue lisää täältä. 

 

Louhelan muista toiminnoista voit kysyä toiminnasta vastaavalta ja löydät yhteystietomme täältä.