Tukihenkilötoiminnan koulutus 26.9. klo 17-20

21.8.2019

Tervetuloa mukaan vapaaehtoistoiminnan koulutukseen

Eikö sinustakin ole mahtavaa mennä kaverin kanssa erilaisiin tapahtumiin ja kivoihin harrastuksiin? Olet varmasti myös itse kokenut, kuinka jännittävää on mennä vieraaseen paikkaan ja saanut apua uusien asioiden opettelussa. Haluaisitko tarjota tukeasi tällä kertaa?

Vapaaehtoinen tukihenkilö toimii kaverina ja tukena arkisissa tilanteissa ihmiselle, jolla on kehitysvamma. Vapaaehtoinen ei ole henkilökohtainen avustaja, vaan tukee tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin.

Tukihenkilö voi olla mukana:
- asioilla, ostoksilla ja harrastuksissa käymisessä
- sosiaalisten taitojen kehittymisessä
- mukavissa vapaa-ajan aktiviteeteissa

Tukihenkilö tapaa kaveriaan 1-4 kertaa kuukaudessa iltaisin tai viikonloppuisin. Vapaaehtoiselle maksetaan tukihenkilöpalkkiota ja toimintakustannusten kattamiseksi on varattu pieni korvaus.

Tukihenkilökoulutuksessa tutustutaan vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin ja tukihenkilötoiminnan käytäntöihin. Koulutuksesta saa käytännön vinkkejä, kuinka erityistä tukea tarvitseva ihminen kohdataan ja miten voit tukea häntä erilaisissa tilanteissa. Lisäksi perehdytään lyhyesti voimaannuttavan vuorovaikutuksen ja vahvuusajattelun periaatteisiin.

Ilmoittautumiset viim. 22.9.
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tiina Herttuainen
Setlementti Louhela ry
044 340 0702/tiina.herttuainen@setlementtilouhela.fi
www.setlementtilouhela.fi