Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta Setlementti Louhelassa

"Kuntouttavassa työtoiminnassa käyminen on ollut raskasta ja haastavaa, mutta samalla kasvattavaa ja omaa työelämään valmistautumista positiivisella tavalla rakentavaa."

"Moni elämäni osa-alue on parantunut Setlementti Louhelan järjestämän kuntouttavan työtoiminnan ansioista, kuten esimerkiksi vuorokausirytmi, mielenterveys ja yleinen hyvinvointi. Myös sosiaaliset taitoni ovat parantuneet ja tulevaisuuden suunnitelmat selkeytyneet." 

"Olen ollut tyytyväinen pajalla oloon. Tänään keskusteltiin ohjaajan kanssa tulevaisuuden suunnitelmista ja siitä minulle tuli toiveikas fiilis."

Kädentaitopajalla tehdään pienimuotoisia puutöitä ja käsityötuotteita sekä myyntiin että tilauksesta.  Voit kiinnostuksesi mukaan kutoa kangaspuilla, nauloa, tehdä hyönteishotelleja tai esimerkiksi kunnostaa vanhoja huonekaluja.

Kiinteistöpajalla toimit huoltomiesten apuna. Työtehtäviä ovat avustavat työt toimistojen ja yleistilojen siivouksessa, pienet pihatyöt, autokuskin apumiehenä olo, sekä olla apuna kiinteistön pienissä huoltotöissä.

Mediapajalla voit tehdä monipuolisia media-alan tehtäviä, kuten valokuvien ja videoiden kuvaamista, muokkaamista ja editointia, esitteiden ja mainosten laatimista ja muuta mediasisällön tuottamista.

Nurmijärvellä Olkkari Kirppiksellä myyt, järjestelet ja lajittelet kirpputorille lahjoitettavaa tavaraa tai toimit avustavissa tehtävissä Olkkari Kirppiksellä. Yhteydenotot Jouni Korkeamäki 044 704 4424, jouni.korkeamaki(at)setlementtilouhela.fi

Yksilöpaikalla voit osallistua avustaviin tehtäviin jossain Louhelan toimintamuodossa kuten esimerkiksi olohuonetoiminnassa tai kotipalvelussa.

Etäkuntouttava on etänä suoritettavaa kuntouttavaa työtoimintaa, joka edellyttää osallistujalta toimivaa nettiä sekä tietokonetta tai muuta älylaitetta.

Kuntouttavan työtoiminnan matalan kynnyksen ryhmä aloittaa alkuvuonna 2022.



Yhteystiedot

Ohjaustoiminnan päällikkö Pirjo Heikkilä
050 362 3261
pirjo.heikkila(a)setlementtilouhela.fi

Mitä on kuntouttava työtoiminta?

Kuntouttavan työtoiminnan avulla voit arvioida ja kokeilla omaa jaksamistasi työelämässä ja parantaa elämänhallintaasi ja lisätä mahdollisuuksiasi työllistyä tai kouluttautua ja tarjota mielekästä tekemistä. Toiminta perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta.

Miten kuntouttavaan työtoimintaan hakeudutaan?

  • Sinun tulee olla työtön työnhakija.
  • Selvitä TE-toimistosta, että työnhakusi on voimassa.
  • Ota sen jälkeen yhteyttä TE-toimiston asiantuntijaan tai omaan sosiaaliohjaajaasi tai sosiaalityöntekijääsi.

Työtoimintaan pääset myös Keski-Uudenmaan TYP:n kautta.

Kuntouttava työtoiminta perustuu sinun, sosiaalityöntekijän tai –ohjaajan ja TE-asiantuntijan yhdessä laatimaan suunnitelmaan.

Kuntouttavan työtoiminnan kesto

Voit osallistua työtoimintaan 1 - 4 päivänä viikossa, 4 - 6 tuntia päivässä. Toimintapäivien ja työtuntien määrä sovitaan aina tarpeidesi ja voimavarojesi mukaan.

Sopimuksesi kuntouttavaan työtoimintaan osallistumisesta tehdään vähintään kolmeksi kuukaudeksi ja enintään kahdeksi vuodeksi.

Voit keskeyttää kuntouttavan työtoiminnan heti, jos työllistyt tai aloitat opiskelun.

Kuntouttavan työtoiminnan vaikutus toimeentuloon

Osallistuessasi kuntouttavaan työtoimintaan olet oikeutettu työttömyysetuuteen tai toimeentulotukeen. Tämän lisäksi saat 9 euroa kulukorvausta jokaiselta työtoimintapäivältä.