Nuorten kokemukset toiminnasta

Mikä ihmeen vertaistoiminta? 

Parhaimmillaan vertaistoimintaan osallistuminen vahvistaa nuoren sosiaalisia taitoja, innostaa oppimaan uutta ja rohkaisee käyttämään omia vahvuuksia ja osaamista toisten nuorten hyväksi. Vertaisena toimiminen tuo sekä vertaiselle että toimintaan osallistujalle iloa ja hyvää mieltä ja arvokkaita kokemuksia, joista on hyötyä myöhemmin elämässä.  

Heppatoimintaan vertaisnuorena osallistuva 15-vuotias Taika on käynyt Puolimatkan tallilla yhdeksän vuoden ajan, joten hänelle on kertynyt jo paljon osaamista hevosista ja niiden kanssa toimimisesta. Heppatoiminnan vertaisena hän pääsee käyttämään tätä arvokasta osaamista toisten nuorten hyväksi.   

Taika kertoo, että vertaisena toimiminen on antanut uskallusta omaan toimintaan ja toimia erilaisissa tilanteissa sekä mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Hän lähti heppatoimintaan mukaan, koska ryhmätoiminta kuulosti tosi kivalta sekä ajatus, että pääsisi tutustumaan uusiin ihmisiin ja jakamaan muille omia hevostaitoja. Taika rohkaisee myös muita nuoria esimerkillään osallistumaan vertaistoimintaan mukaan. “Siitä tulee itselle todella hyvä fiilis, kun saa autettua muita", sanoo Taika