Maahanmuuttajan kummi -vapaaehtoistoiminnan koulutus

Setlementti Louhelan ja Kirkkopalveluiden Tuu mukaan -hankkeen
Maahanmuuttajan kummi -vapaaehtoistoiminnan koulutus
Ma 19.11.2018 klo 17-20 ja ti 27.11.2018 klo 17-20
Louhelankuja 1, 04400 Järvenpää

 

Vieras kieli, erilaiset tavat sekä tottumukset ovat maahanmuuttajan elämää uudessa kotimaassa ja näistä asioista oppiminen on haasteellista yksinään. Tavallisten askareiden suorittaminen on hankalaa ilman kielitaitoa ja uudella paikkakunnalla kynnys lähteä ulos kodista voi olla korkea. Ryhtymällä vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi eli kummiksi autat maahanmuuttajaa tutustumaan Suomeen sekä omaan uuteen kotipaikkaan paikallisen silmin.

Kummikoulutus antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena tukihenkilönä täysi-ikäiselle maahanmuuttajalle. Koulutuksessa käsitellään:

  • kummin roolia, oikeuksia ja vastuita sekä jaksamista
  • maahanmuuttajien tarpeita ja toiveita
  • miten vapaaehtoinen voi toimia kotoutumisen tukena
  • kohtaamista ja vuorovaikutusta
  • jo kummitoiminnassa mukana olevien vapaaehtoisten ja maahanmuuttajien kokemuksia: millaista kummina toimiminen on tai miten kummi on tukenut maahanmuuttajaa arjessa.

Koulutuksen jälkeen voitte tavata ystäväsi kanssa muutaman kerran kuukaudessa omien aikataulujenne mukaan sekä opetella suomen kieltä ja kulttuuria arkipäiväisten asioiden äärellä – käymällä kaupassa, laittamalla ruokaa yhdessä tai vierailemalla toistenne luona. Jäät itsekin monta kokemusta rikkaammaksi viettäessäsi aikaa erilaisten ihmisten kanssa ja kuullessasi heidän kulttuuristaan.

Vapaaehtoistoiminnan koulutus on kaikille yli 18-vuotiaille avoin ja maksuton. Kielitaitoa tai aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai monikulttuurisuudesta ei tarvitse olla, sillä innostuksella sekä elekielellä höystetyllä suomella pärjää loistavasti. Ystävätoiminnan aikana vapaaehtoiset saavat Setlementti Louhelalta tukea, ovat vakuutettuja ja voivat osallistua jatkokoulutuksiin sekä vapaaehtoisten vertaistapaamisiin.

Kysy rohkeasti lisätietoja ja ilmoittaudu koulutukseen viim. 14.11.2018:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Krista Maarajärvi
Setlementti Louhela ry
044 340 0702/krista.maarajarvi@setlementtilouhela.fi

Projektikoordinaattori Jukka-Pekka Itkonen
Tuu mukaan -hanke, Kirkkopalvelut
040 487 5380/ jukka-pekka.itkonen@kirkkopalvelut.fi