Kehitysvammaisen tukihenkilökoulutus

Kehitysvammaisen tukihenkilötoiminta

 

Vapaaehtoisena tukihenkilönä toimit kehitysvammaisen kaverina ja tukena arkisissa tilanteissa. Vapaaehtoinen ei ole henkilökohtainen avustaja, vaan toimii luotettavana kaverina, kuuntelijana ja tsemppaajana. Tukihenkilönä annat kehitysvammaiselle mahdollisuuden tehdä itse ja oivaltaa uusia asioita – ja näiden kokemusten jakamisen hyvän tyypin kanssa!

Tukihenkilötoiminta on tavoitteellista, ja yksilölliset tavoitteet asetetaan jokaisessa tukisuhteessa erikseen. Yhteinen tekeminen voi olla muun muassa kävelylenkkejä tai uimista, kitaran soittelua, elokuvissa ja konserteissa käymistä tai harjoittelua pyörällä ja bussilla liikkumisessa. Tukihenkilö tapaa kaveriaan vähintään kerran kuukaudessa iltaisin tai viikonloppuisin. Toimintaan sitoudutaan aluksi puoleksi vuodeksi, jonka jälkeen tukisuhteet uusitaan vuosittain.

Tukihenkilöksi ryhtyäkseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai erityisen tuen tarpeessa olevien henkilöiden kohtaamisesta. Innostuneisuus ja aito halu osallistua toimintaan riittää. Vapaaehtoiselle maksetaan tukihenkilöpalkkiota ja toimintakustannusten kattamiseksi on varattu pieni korvaus. Vapaaehtoiset ovat vakuutettuja. Setlementti Louhela tarjoaa koulutusta, vapaaehtoisten vertaistapaamisia, tukea ja neuvontaa toiminnan aikana.
 

Tukihenkilökoulutus
ke 31.10.2018 klo 17-20
Rinkulan olohuone, Louhelankuja 1, 04400 Järvenpää

Tukihenkilökoulutus antaa valmiuksia toimia kehitysvammaisen nuoren tai aikuisen vapaaehtoisena tukihenkilönä. Illan aikana perehdytään vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin ja tukihenkilötoiminnan käytäntöihin. Koulutuksesta saa käytännön vinkkejä, kuinka erityistä tukea tarvitseva henkilö kohdataan ja häntä ohjataan erilaisissa tilanteissa. Lisäksi tutustutaan voimaannuttavan vuorovaikutuksen ja vahvuusajattelun periaatteisiin.

Koulutus on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton eikä sido automaattisesti mukaan toimintaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset viim. 26.10.2018
Krista Maarajärvi
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
krista.maarajarvi@setlementtilouhela.fi
044 340 0702