Monikulttuurinen työ

Setlementti Louhelan monikulttuurinen työ tarjoaa maahanmuuttajille ja kantasuomalaisille mahdollisuuksia oppia uutta ja kuulua yhteisöön. 

Maahanmuuttaja voi tulla Louhelaan osallistumaan toimintaan monin eri tavoin. Suomen kielen keskustelukerhoja on joka arkipäivä lisätietoa tästä, ja maahanmuuttajat ovat tervetulleita myös kaikkiin muihin Louhelan kansalaistoiminnan keskuksen kerhoihin ja ryhmiin. Samalla tavalla Louhelan olohuoneet ovat kaikille avoimia.

Järjestämme myös erilaisia retkiä ja tapahtumia. Käymme esimerkiksi joka syksy yhdessä sieniretkellä, jolla tutustumme suomalaiseen metsään ja ruokasieniin. Joka kevät ja syksy olemme järjestämässä kulttuuri-iltapäivää, jonka osanottajat pääsevät tutustumaan erilaisiin maailman kulttuureihin. 

Kaikki toiminta muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan ja yhteistyössä. Otamme mielellämme joukkoomme mukaan lisää vapaaehtoisia, niin maahanmuuttajia kuin kantasuomalaisiakin. Vapaaehtoisena voi toimia myös ilman suomen kielen taitoa, esimerkiksi esitteiden käännösapuna tai tapahtumissa esiintyjänä. 

Tarjoamme maahanmuuttajille myös tukea, neuvontaa ja ohjausta Suomessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa toimimiseen. 

Setlementti Louhelan monikulttuurisen työn tarkoitus on luoda kohtaamisen mahdollisuuksia kaikista taustoista tuleville ihmisille, maahanmuuttajille ja kantasuomalaisille. Toimintamme edistää hyviä etnisiä suhteita ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta. 

 

kulttuuri-iltapäivän pukuloistoa

Kansalaistoiminta järjesti elokuussa 18.-21.8. kädentaitokerhon eli savikukukan teon peruskurssin
Kansainvälisessä kulttuuri-iltapäivässä syksyllä 2014 tutustuttiin mm. sambialaiseen kulttuuriin.

Yhteystiedot: 

Yhteisötyön johtaja
Jyrki Brandt
040 585 7589
jyrki.brandt(a)setlementtilouhela.fi

 

Maahanmuuttajien tuki- ja neuvontapalvelu:

Monikulttuurisen työn ohjaaja 
Loan Thi Tran 
040 728 7234 
loan(at)setlementtilouhela.fi