Kerho- ja ryhmätoiminta

Setlementti Louhelan kansalaistoiminta järjestää erilaisia kerhoja ja ryhmiä. Suurin osa toiminnasta on täysin ilmaista. Retkille tai ruokakerhoon osallistumisesta pyydämme pienen maksun, jotta niiden järjestäminen olisi taloudellisesti mahdollista. 


Maanantaisin 


Virikekerho

Uusia kädentaitoja edistävää yhdessä tekemistä Jampan aluetuvalla klo 10-14.

Rinkulan tuolijumppa

Klo 11 Vertaisliikuttajan ohjaama tuolijumppa sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Rinkula, Louhelankuja 1. Tuolijumppaan osallistuminen on maksutonta.

Suomen kielen kerho Versossa

Suomen kielen kerhossa opitaan suomen kieltä, opiskelijoiden kielitason mukaisesti sekä keskustellaan suomeksi arkipäivän asioista. Joka kerta mahdollisuus myös alkeisopetukseen. Ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa!
klo 16-17.30, osoite: Maahanmuuttajatoimisto Verso, Myllytie 3, Järvenpää.

Suomen kielen kerho Nurmijärvellä

Klo 15.30-17 kielikerhossa opitaan suomen kieltä, opiskelijoiden kielitason mukaisesti sekä keskustellaan suomeksi arkipäivän asioista.

 

Tiistaisin

 

Rinkulan mölkky

Klo 12 pelataan aina mölkkyä vertaisliikuttajan johdolla. Pelataan talvikaudella tai kurjilla keleillä mini-mölkkyä Louhelan salissa, kesäkaudella pelaillaan mölkkyä ulkona Louhelan lähistöllä. Rinkula, Louhelankuja 1. (syyskausi alkaen 14.8.2018)

Englannin kielen kerho

Welcome to the English-language conversation club! Kerhossa keskustelemme arkipäiväisistä asioista englanniksi ja käymme läpi turismiin ja arkeen liittyvää sanastoa. Kerho on kaikille avoin ja maksuton. Ohjaajina toimivat äidinkielenään englantia puhuvat vapaaehtoiset. Klo 13–14, Rinkula, Louhelankuja 1, Järvenpää.

Suomen kielen kerho

Klo 14.30-16 kielikerhossa opitaan suomen kieltä, opiskelijoiden kielitason mukaisesti sekä keskustellaan suomeksi arkipäivän asioista. Joka kerta mahdollisuus myös alkeisopetukseen. Kerhot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Tervetuloa! Järvenpää - Rinkula, Louhelankuja 1.

Suomen kielen kerho Nurmijärvellä

Klo 16.30-18 kielikerhossa opitaan suomen kieltä, opiskelijoiden kielitason mukaisesti sekä keskustellaan suomeksi arkipäivän asioista.

Kansainvälinen ruokakerho (TAUOLLA)

Tervetuloa kansainväliseen ruokakerhoon. Kerran kuukaudessa kokoonnumme valmistamaan ruokia eri puolilta maailmaa. Syömme yhdessä ja vietämme iltaa keskustellen. Osallistumismaksu on 4 euroa, alle 10-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmoittauduthan viimeistään edellisenä iltana. Ilmoittautuminen on sitova, jotta osaamme varata ruokaa oikean määrän. Seuraava ruokakerhon päivämäärä ilmoitetaan facebook-sivuillamme.

 

Keskiviikkoisin

Yhdessä katettu maksuton välipala

Hävikkiruoasta koottu maksuton välipala katettu klo 11 Jampan aluetuvalla. Lisätietoa hävikkiruokaverkostosta: www.yhdessakatettu.fi 

Rinkulan lauluhetki

Klo 12  laulu raikaa Rinkulan olohuoneessa vaihtuvien vapaaehtoisten laulattajien johdolla. Rinkulan olohuone, Louhelankuja 1.

Kirjoituskerho

keskiviikkoisin klo 13-14 Rinkulassa. Onko sinulla kipinä kirjoittaa? Tule mukaan kerhoon kirjoittamaan sinulle sopivalla tavalla! Aikaisempaa kokemusta kirjoittamisesta ei tarvita, ainoastaan innostus riittää. Kerhossa on tilaa luovalle kirjoittamiselle ja voit saada vinkkejä muistelmien kokoamiseen tai runojen rustaamiseen. Kauden aikana keräämme blogiin kerholaisten omia kirjoituksia. Omia tuotoksia ei kuitenkaan tarvitse julkaista, ellei halua. Kirjoituskerhon tavoitteena on innostaa osallistujia kirjoittamaan omalla tyylillä ja tavalla. Täällä tyyli on vapaa ja pääosassa on ilo tuottaa tekstiä. Maksuton osallistuminen, ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kysy kokoontumispäivistä työntekijöiltä!

Rinkulan päivätanssit

Tervetuloa tanssimaan. Tansseja tahdittaa orkesteri, toisinaan DJ soittaa perinteistä suomalaista tanssimusiikkia. Loistava tilaisuus päästä tutustumaan suomalaiseen tanssiperinteeseen. Voit myös saada halutessasi tanssiopetusta. Lippu 7 € sis kahvin/teen ja leivonnaisen

Järvenpää – kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Aina klo 13.00–15.30. Louhelankuja 1.

Jampan iltatupa

Joka keskiviikko-ilta Jampan aluetuvalla ilta-olohuone klo 18-20. Vaihtuvaa ohjelmaa, lämpimästi tervetuloa rupattelemaan ja tapaamaan muita ihmisiä!

Suomen kielen kerho

Klo 14.30-16 kielikerhossa opitaan suomen kieltä, opiskelijoiden kielitason mukaisesti sekä keskustellaan suomeksi arkipäivän asioista. 
Kerhot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Tervetuloa! Joka kerta mahdollisuus myös alkeisopetukseen. Järvenpää - Louhelankuja 1.

Neulekerho

TAUOLLA. (Klo 16.00 alkaen. Neulomisen alkeiden opetusta ja seurustelua Rinkulan hyvin vapaamuotoisessa neulekerhossa. Tule mukaan kutimien kanssa tai ilman!)

 

Torstaisin
 

Syödään yhdessä Jampassa

Jampan aluetuvan olohuonetyöntekijät loihtivat maittavaa kotiruokaa aina torstaisin. Omakustannehintainen yhteisateriointi alkaa klo 11. Jampan aluetupa, Haltianpolku 1, Järvenpää.

Yhdessä katettu maksuton välipala

Hävikkiruoasta koottu maksuton välipala katettu klo 11 Rinkulassa. Lisätietoa hävikkiruokaverkostosta: www.yhdessakatettu.fi  

Englannin kielen keskustelukerho

Welcome to the English-language conversation club! Kerhossa keskustelemme arkipäiväisistä asioista englanniksi ja käymme läpi turismiin ja arkeen liittyvää sanastoa. Kerho on kaikille avoin ja maksuton. Ohjaajina toimivat äidinkielenään englantia puhuvat vapaaehtoiset. Klo 13–14, Rinkula, Louhelankuja 1, Järvenpää.

Suomen kielen kerho

Klo 14.30-16 kielikerhossa opitaan suomen kieltä, opiskelijoiden kielitason mukaisesti sekä keskustellaan suomeksi arkipäivän asioista. Joka kerta mahdollisuus myös alkeisopetukseen. Kerhot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Tervetuloa! Järvenpää - Louhelankuja 1.

Suomen kielen kerho Jampassa

Klo 16.30-18.30, osoite: Rekikatu 1, Jamppa. Maahanmuuttajille keskustelua suomeksi joka torstai. Mukaan voi tulla, vaikka osaa vasta alkeet. Puhutaan arjen asioista ja mukana olevien toiveista. (TAUOLLA)

 

Kansainvälinen miesten olohuone  

Miesten olohuone on avoin kaikille miehille, niin  syntysuomalaisille kuin maahanmuuttajille. Puhumme  pääasiassa suomea, välillä englantia ja muitakin kieliä  kuulee. Etenemme osallistujien toiveiden mukaan: kahvittelun ja keskustelujen lisäksi voimme tehdä erilaisia asioita. Osallistuminen on maksutonta. Voit tulla mukaan milloin vain. Seuraavan kerran syksyllä 2018, jolloin kokoontumispäivät joka toinen torstai: 6.9., 20.9., 4.10., 1.11., 15.11. sekä 29.11.2018. Aina klo 17.30-19. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Keravan Opiston kanssa. Osoite: Sampolan palvelukeskus (huone: Joukahainen), Kultasepänkatu 7, Kerava. Ohjaaja Jyrki Brandt.

MusaCorner

Musiikkikerho kerran kuussa torstaisin Rinkulassa. Vapaa pääsy! Klo 16-18, Seuraavan kauden syyskaudella 2018 seuraavina päivinä: 16.8., 13.9., 18.10., 15.11. sekä 20.12.2018.

Työnhakijoiden sähly

Torstaisin klo 17.30-18.30 Louhelan salissa (Louhelankuja 1, Järvenpää).

 

Perjantaisin

Bingo

Klo 12, Ikisuositussa Rinkulan perjantaibingossa virittäydytään viikonlopun tunnelmiin. Maksuttomasta bingosta voit voittaa kahvilippuja Rinkulan olohuoneeseen. Rinkula, Louhelankuja 1.

Suomen kielen kerho Keravalla

Klo 14.30.-16.30. Opitaan suomen kieltä ja keskustellaan suomeksi arkipäivän asioista. Kerhot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Tervetuloa! Kerava – Talkoorengas Aleksis Kiven tie 19.  

Kansainvälinen nuorten kerho

Luovaa toimintaa nuorille ja nuorille aikuisille: taidetta, draamaa, musiikkia, karaokea, pelejä, kansainvälisiä elokuvia ja keskusteluja ajankohtaisista asioista. Järjestämme myös juhlia ja tapahtumia sekä jaamme kokemuksia ja ideoita. Puhumme englantia ja suomea. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Kerho on maksuton. Järvenpää – Perjantaisin klo 15.30–17.00. Louhelankuja 1.
 

Sunnuntaisin

Nuorten ja aikuisten liikuntakerho

klo 17:00-19:00
Louhelan juhlasalissa, Louhelankuja 1 
Louhelan vapaaehtoisten ohjaama. Liikuntakerhossa pelataan yhdessä hyvässä hengessä erilaisia pelejä. Liikuntakerho on maksuton ja suunnattu yli 16-vuotiaille. Lämpimästi tervetuloa!