Minustako kehitysvammaisen ihmisen tukihenkilö-koulutus 7.4.2020

14.2.2020 klo 17:00

Tukihenkilö toimii kaverina (ei henkilökohtaisena avustajana) ja tukena arkisissa tilanteissa ihmiselle jolla on kehitysvamma. Ilmoittautumiset viimeistään 31.3.2020 Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tiina Herttuainen Setlementti Louhela ry 044 340 0702/tiina.herttuainen@setlementtilouhela.fi

Eikö sinustakin ole mahtavaa mennä kaverin kanssa erilaisiin tapahtumiin ja kivoihin harrastuksiin? Olet varmasti myös itse kokenut, kuinka jännittävää on mennä vieraaseen paikkaan ja saanut apua uusien asioiden opettelussa. Haluaisitko tarjota tukeasi tällä kertaa?

Tukihenkilö toimii kaverina ja tukena arkisissa tilanteissa ihmiselle, jolla on kehitysvamma. Tukihenkilö ei ole henkilökohtainen avustaja, vaan tukee tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin.

Tukihenkilö voi olla mukana:
- asioilla, ostoksilla ja harrastuksissa käymisessä
- sosiaalisten taitojen kehittymisessä
- mukavissa vapaa-ajan aktiviteeteissa

Tukihenkilö tapaa kaveriaan 1-4 kertaa kuukaudessa iltaisin tai viikonloppuisin. Voit sopia tapaamisajat omaan arkeesi sopivaksi. Tukihenkilölle maksetaan tukihenkilöpalkkiota ja toimintakustannusten kattamiseksi on varattu korvaus.

Tukihenkilökoulutuksessa perehdymme toiminnan periaatteisiin ja käytäntöihin. Koulutuksesta saa käytännön vinkkejä, kuinka erityistä tukea tarvitseva ihminen kohdataan ja miten voit tukea häntä erilaisissa tilanteissa. Lisäksi tutustumme vahvuuspedagogian periaatteisiin ja voimaantumista tukevaan tapaan olla vuorovaikutuksessa.

Tarjoamme koulutuksen aluksi pientä suolaista ja makeaa syötävää. Kerrothan mahdollisista allergioista ilmoittautumisen yhteydessä.