Maahanmuuttajan ystävä -vapaaehtoistoiminnan koulutus Klaukkalassa 29.1.2018

29.1.2018 klo 17

Maahanmuuttajan ystävä -vapaaehtoistoiminnan koulutus antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena ystävänä täysi-ikäiselle maahanmuuttajalle tai maahanmuuttajaperheelle Nurmijärven Klaukkalassa. Koulutuksessa perehdytään vapaaehtoistoiminnan käytäntöihin sekä pohditaan, millä tavoin vapaaehtoisen ystävätoiminnan avulla voidaan edistää maahanmuuttajien osallisuutta yhteiskunnassamme. 

Vieras kieli, erilaiset tavat sekä tottumukset ovat maahanmuuttajan elämää uudessa kotimaassa ja näistä asioista oppiminen on haasteellista yksinään. Tavallisten askareiden suorittaminen on hankalaa ilman kielitaitoa ja uudella paikkakunnalla kynnys lähteä ulos kodista voi olla korkea. Ryhtymällä ystäväksi autat maahanmuuttajaa tutustumaan Suomeen sekä omaan uuteen kotipaikkaan paikallisen silmin.

Voitte tavata ystäväsi tai ystäväperheesi kanssa muutaman kerran kuukaudessa omien aikataulujenne mukaan sekä opetella suomen kieltä ja kulttuuria arkipäiväisten asioiden äärellä – käymällä kaupassa, laittamalla ruokaa yhdessä tai vierailemalla toistenne luona. Jäät itsekin monta kokemusta rikkaammaksi viettäessäsi aikaa erilaisten ihmisten kanssa ja kuullessasi heidän kulttuuristaan.

Ystävätoiminnan koulutus on kaikille avoin ja maksuton. Kielitaitoa tai aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai monikulttuurisuudesta ei tarvitse olla, sillä innostuksella sekä elekielellä höystetyllä suomella pärjää loistavasti. Ystävätoiminnan aikana vapaaehtoiset saavat Setlementti Louhelalta tukea, ovat vakuutettuja ja voivat osallistua jatkokoulutuksiin sekä vapaaehtoisten vertaistapaamisiin.

Kysy lisää ja ilmoittaudu koulutukseen viim. 24.1.2018
ohjaaja Jouni Korkeamäki, p. 044 704 4424/jouni.korkeamaki@setlementtilouhela.fi

 

Maahanmuuttajan ystävä -vapaaehtoistoiminnan koulutus 29.1.2018 klo 17-20
Nurmijärven seurakunta, Klaukkalan kirkko, Ylitilantie 6, 01800 Klaukkala